op na Rene Rijksen! - Reisverslag uit Mount Johns, Australië van Michel Jacobs - WaarBenJij.nu op na Rene Rijksen! - Reisverslag uit Mount Johns, Australië van Michel Jacobs - WaarBenJij.nu

op na Rene Rijksen!

Blijf op de hoogte en volg Michel

28 Maart 2013 | Australië, Mount Johns

We zijn weer online,

donderdag 7 maart smiddags vertrokken na Rene Rijisen.
daar om 5 uur aangekomen konde we gelijk door na de pub in Willalooka
daar konden we Rene vinden.
Daar een paar gedronken en van alles aant vertellen gingen we na Rene's huis daar wat eten gemaakt.
Vrijdag zijn we na een farm gegaan waar hij moest werken om te kijken hoe ze scapen doen scheren en wij moechten het ook proberen was wel leuk maar wel een vak apart.
smiddags kregen we een luch aangeboden chennen waar de farm van is
dat was een lekker BBQtje.
savonds terug de pub in en daar gegeten.

Zaterdag hebben we de was gedaan een film gekeken en van alles wezen zoeken hoe we een nieuwe Rego op auto kregen (goed gekeurd is voor een jaar met belasting er bij en letsel verzekering zit allenmaal bij elkaar ).
Zondag ben ik smorgen met de boer waar Rene woont mee gegaan na zijn andere farm en liet hij van alles zien wat ze hadden en wat ze deden.
Daarbij waren toen ook koeien ontsnapt en die hebben we weer bij elkaar moeten drijven dat deden we met de auto want dat zijn hier z'n grote velden van 20 hectare is 1 veldje en dat is nog klein. Daar hebben ze hier wel z'n 30 velden van of nog groter!

Maandag zijn we met Rene gaan rond toeren rond Willalooka en andere plaatsen was wel weer gezellig.
Savonds nog een goede afsluiter gedronken ( de hele nacht ).
Dinsdag gingen we weer in pakken om door te gaan en Rene moest werken.
Woensdag hebben we de nieuwe Rego geregeld voor de auto dat stelde ook niks voor in South Australia kost het 700 dollar en in New South Wales
1400 dollar en een hoop geplaar met keuringen en alles en in SA hoefde dat niet dus weer mooi mee genomen.
Door na Middleton daar blijven slapen.
Donderdag smorgens daar ne een eiland gewandeld weer een sportieve wandeling gedaan.
Vrijdag heb ik smorgens eerst Nelly Willums gebeld proficiat gewenst en toen door na Goolwa.
Daar woonde een australier(Tony) die we hebben leren kenne bij sydney en zij als we in de buurt waren maar langs moesten komen.
Daar smiddags aan gekomen van alles aant vertellen en savonds daar lekker kangaroe gegeten en maar weer een fles wijn leeg gemaakt.
Zaterdag zijn we weer vertrokken bij Tony en door na Delamere daar geslapen.
Zondag door na Adelaid en nog at dingetjes in gekocht.
Zoals een mooi survival mes en boodschappen voor de lange rijs richting de outback.

toen door na Flinder rangers daar prachtinge gebieden gezien en oude verlaten dorpjes gevonden.
Hebben daar ook wildlife gezien zo als: emus, kangaroe's, geiten en water buffelo's.
De afgelegen dorpjes daar maken hun eigen stroom met 2 catepillar motors die ze om de 2 weken verwissel en druiven een groter generator aan.
Toen kwamen we aan bij Marree en vroegen na een biertje en die kregen we en die zaten daar met 4 man en vroegen of wij al gegeten hadden en dat hadden we nog niet gedaan.
We kregen ook gelijk een diner aangeboden want hun hadden nog over en anders gooide ze het weg dus dat was voor niks drinken en eten dat was mooi mee genomen en het was gezellig met 4 Australiers.

Smorgens door na Cooper Pedy daar van alles bezichtigd en savonds daar onder de grond in een grot geslapen en kregen een mij toer hoe ze Opal deden op graven en zoeken.
smorgens weer vertrokken richting Alice Springs en daar zitten we nu.
We hebben hier nog een hele dag 4x4 tracks gereden en hebbe we 1 band kapot gereden dus we hebben weer een nieuwe moeten halen dat was weer mooi geld.
Koste ons 218 dollar volgens mij zijn dat bandjes met goude randjes.
Wij gaan nu richting het noorden Darwin.

Tot de volgende keer weer.

Gr michel